przygoda, zabawa, wypoczynek...
MENU NA UROCZYSTOŚCI
Dla Państwa wygody przygotowaliśmy trzy podstawowe rodzaje menu: brązowe, srebrne, złote i na imprezy plenerowe – grillowe. Oczywiście jest to tylko propozycja, która możemy dostosowywać do Państwa potrzeb i oczekiwań.
Menu Brązowe - przygotowaliśmy z myślą o krótkich spotkaniach takich jak obiad przy okazji szkolenia czy zebrania firmowego, udziału w evencie lub grach terenowych.
Menu Srebrne – trochę bogatsze pasować będzie osobom organizującym przyjecie popołudniowe takie jak komunie, czy chrzciny.
Menu Złote - dla gości bawiących się późnym popołudniem i wieczorem na przyjęciach imieninowych, urodzinowych, rocznic ślubu, zaręczyn lub małych przyjęć weselnych, walentynkowych, czy karnawałowych. Do wyboru, do koloru ...
Menu Brązowe | Menu Srebrne | Menu Złote | |
---|---|---|---|
Propozycje przystawek | brak | brak | Wybierasz jedną z nich - koktajl z szynki ( szynka konserwowa, groszek zielony, sałata, sos majonezowy) - śledź pod śmietanową pierzynką z cebulką i jabłkami - domowy pasztet z konfiturą i pumperniklem |
Propozycje zup | Wybierasz jedną z nich - aromatyczny rosół z makaronem - aksamitna zupa grzybowa z łazankami - krem z pomidorów | Wybierasz jedną z nich - aromatyczny rosół z makaronem - aksamitna zupa grzybowa z łazankami - krem z pomidorów | Wybierasz jedną z nich - aromatyczny rosół z frykadelkami - krem z pomidorów z kluseczkami ziołowymi - zupa rybna z dorszem i świeżymi pomidorami - zupa cebulowa na białym winie z grzankami i serem |
Propozycje mięs do dania głównego | Wybierasz jedną z nich - piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i fetą - karkówka pieczona w sosie z warzywami - kotlet schabowy z pieczarkami smażonymi w maśle i ziołach - pulpety duszone w sosie grzybowym lub białym sosie koperkowym - udziec indyczy pięciu smaków | Wybierasz trzy z nich - piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i fetą - karkówka pieczona w sosie z warzywami - kotlet schabowy z pieczarkami smażonymi w maśle i ziołach - pulpety duszone w sosie grzybowym lub białym sosie koperkowym - udziec indyczy pięciu smaków - warkocz z polędwicy wiepszowej | Wybierasz trzy z nich - sztuka mięsa z zielonym pieprzem - łosoś z pieca z kaparami - zrazy wołowe zawijane - filet drobiowy pieczony w sosie miodowo-sojowym - cielęcina duszona z szalotką w sosie beszamelowym - filet z dorsza zapiekany z mozzarellą i pomidorami - warkocz z polędwicy wiepszowej |
Propozycje dodatków do dań głównych | Wybierasz jedną z nich - ziemniaki z wody z koperkiem i masłem - ćwiartki ziemniaków z pieca - kasza gryczana lub jaglana - kluski śląskie | Wybierasz dwie z nich - ziemniaki z wody z koperkiem i masłem ćwiartki - ziemniaków z pieca - kasza gryczana lub jaglana - - kluski śląskie | Wybierasz dwie z nich - ziemniaki z wody z koperkiem i masłem - ćwiartki ziemniaków z pieca z ziołami - kasza gryczana lub jaglana - kluski śląskie - dziki ryż |
Propozycje surówek | Wybierasz dwie z nich - mizeria ze śmietaną - kapusta pekińska z pomidorami, korniszonami, szczypiorem i sosem - buraczki - marchewka tarta z imbirem | Wybierasz dwie z nich - mizeria ze śmietaną - kapusta pekińska z pomidorami, korniszonami, szczypiorem i sosem - buraczki - marchewka tarta z imbirem - surówka z selera i ananasa | Wybierasz dwie z nich - mizeria ze śmietaną - kapusta pekińska z pomidorami, korniszonami, szczypiorem i sosem - buraczki - marchewka tarta z imbirem - sałatka z rukoli z żurawinami, gorgonzolą i pestkami słonecznika |
Propozycje gorącego dania | brak | brak | Wybierasz jedną z nich - żeberka w kapuście z fasolą - tradycyjna zupa gulaszowa - barszcz czerwony z pasztecikiem - spaghetti bolognese - udka drobiowe z rusztu |
Pozostałe pyszne propozycje:
ANTIPASTI – półmisek serów, wędlin, suszonych pomidorów i oliwek (stanowi doskonałe przekąski dla 6 – 8 osób)...............................................................................................
Galaretka drobiowa lub wieprzowa ..................................................................................................................
Szaragi w szynce 8 szt. ..................................................................................................................................
Roladki z łososia z puszystym serkiem chrzanowym 8 szt. .........................................................................
na gorąco:
wątróbka drobiowa z pieczonym jabłkiem (kociołek dla 8 osób) ......................................................................
pierś z kaczki z czerwoną kapustą ...................................................................................................................
ryba w galarecie ...............................................................................................................................................
Desery:
Lody z gorącą polewą malinową i owocami .....................................................................................................
Gruszka w winie podana na waniliowym ryżu z bitą śmietaną i czekoladą .......................................................
Tiramisu ...........................................................................................................................................................
Są jeszcze szczegóły wymagające osobnego uzgodnienia: tort okolicznościowy, wystrój stołów itp.
We wszystkim chętnie pomożemy, by impreza była wyjątkowo udana .