Menu


Propozycje menu

MENU NA UROCZYSTOŚCI

Dla Państwa wygody przygotowaliśmy trzy podstawowe rodzaje menu: brązowe, srebrne, złote i na imprezy plenerowe – grillowe. Oczywiście jest to tylko propozycja, która możemy dostosowywać do Państwa potrzeb i oczekiwań.

Menu Brązoweprzygotowaliśmy z myślą o krótkich spotkaniach takich jak obiad przy okazji szkolenia czy zebrania firmowego, udziału w evencie lub grach terenowych.

Menu Srebrne – trochę bogatsze pasować będzie osobom organizującym przyjecie popołudniowe takie jak komunie, czy chrzciny.

Menu Złote - dla gości bawiących się późnym popołudniem i wieczorem na przyjęciach imieninowych, urodzinowych, rocznic ślubu, zaręczyn lub małych przyjęć weselnych, walentynkowych, czy karnawałowych.  Do wyboru, do koloru ...

MENU BRĄZOWE  ................................................................ 45 zł / osoba                                                                                       Menu brązowe składa się z zupy, mięsa do dania głównego, dodatku do dań głównych i dwóch surówek. Obsługa kelnerska trwa 2 godziny. Państwo mogą oczywiście biesiadować dłużej.

PROpozycje zup – wybierasz jedną z nich:

- aromatyczny rosół z makaronem

- aksamitna zupa grzybowa z łazankami

- krem z pomidorów

PROpozycje mięsa do dania głównego – wybierasz jedną z nich:

- piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i fetą

- karkówka pieczona w sosie z warzywami

- kotlet schabowy z pieczarkami smażonymi w maśle i ziołach

- pulpety duszone w sosie grzybowym lub białym sosie koperkowym

- udziec indyczy pięciu smaków

PROpozycje dodatków do dań głównych – wybierasz jedną z nich:

- ziemniaki z wody z koperkiem i masłem

- ćwiartki ziemniaków z pieca

- kasza gryczana lub jaglana

- kluski śląskie

PROpozycje surówek – wybierasz dwie z nich:

- mizeria ze śmietaną

- kapusta pekińska z pomidorami, korniszonami, szczypiorem i sosem

- buraczki

- marchewka tarta z imbirem

MENU SREBRNE  ............................................................................ 75 zł / osoba Menu srebrne składa się z zupy, trzech mięs do dania głównego, dwóch dodatków do dań głównych i dwóch surówek; Kawa i herbata w bufecie kawowym oraz woda z pomarańczami i limonką w dzbankach.              Obsługa kelnerska trwa 3 godziny. Państwo mogą oczywiście biesiadować dłużej.

PROpozycje zup – wybierasz jedną z nich:

- aromatyczny rosół z makaronem

- aksamitna zupa grzybowa z łazankami

- krem z pomidorów

PROpozycje mięs do dania głównego – wybierasz trzy z nich : 

- piersi z kurczaka faszerowane szpinakiem i fetą

- karkówka pieczona w sosie z warzywami

- kotlet schabowy z pieczarkami smażonymi w maśle i ziołach

- pulpety duszone w sosie grzybowym lub białym sosie koperkowym

- udziec indyczy pięciu smaków

- warkocz z polędwicy wiepszowej

PROpozycje dodatków do dan głównych – wybierasz dwie z nich : 

- ziemniaki z wody z koperkiem i masłem ćwiartki

- ziemniaków z pieca

- kasza gryczana lub jaglana -

- kluski śląskie

PROpozycje surówek – wybierasz dwie z nich:

- mizeria ze śmietaną

- kapusta pekińska z pomidorami, korniszonami, szczypiorem i sosem

- buraczki

- marchewka tarta z imbirem

- surówka s selera i ananasa

MENU ZŁOTE ....................................................................95 zł / osoba Menu złote składa się z przystawki, zupy, trzech mięs do dania głównego, dwóch dodatków do dań głównych i dwóch surówek oraz dodatkowego dania gorącego podawanego po trzech godzinach ;  Kawa i herbata w bufecie kawowym, woda z pomarańczami i limonką w dzbankach.        Obsługa kelnerska trwa 5 godzin. Państwo mogą oczywiście biesiadować dłużej.

PROpozycje przystawek – wybierasz jedną z nich:

- koktajl z szynki ( szynka konserwowa, groszek zielony, sałata, sos majonezowy)

- śledź pod śmietanową pierzynką z cebulką i jabłkami

- domowy pasztet z konfiturą i pumperniklem

PROpozycje zup – wybierasz jedną z nich:

- aromatyczny rosół z frykadelkami

- krem z pomidorów z kluseczkami ziołowymi

- zupa rybna z dorszem i świeżymi pomidorami

- zupa cebulowa na białym winie z grzankami i serem

PROpozycje mięs do dania głównego – wybierasz trzy z nich:

- sztuka mięsa z zielonym pieprzem

- łosoś z pieca z kaparami

- zrazy wołowe zawijane

- filet drobiowy pieczony w sosie miodowo-sojowym

- cielęcina duszona z szalotką w sosie beszamelowym

- filet z dorsza zapiekany z mozzarellą i pomidorami

- warkocz z polędwicy wiepszowej

PROpozycje dodatków do dan głównych – wybierasz dwie z nich:

- ziemniaki z wody z koperkiem i masłem

- ćwiartki ziemniaków z pieca z ziołami

- kasza gryczana lub jaglana

- kluski śląskie

- dziki ryż

PROpozycje surówek – wybierasz dwie z nich:

- mizeria ze śmietaną

- kapusta pekińska z pomidorami, korniszonami, szczypiorem i sosem

- buraczki

- marchewka tarta z imbirem

- sałatka z rukoli z żurawinami, gorgonzolą i pestkami słonecznika

PROpozycje gorącego dania – wybierasz jedną z nich:

- żeberka w kapuście z fasolą

- tradycyjna zupa gulaszowa

- barszcz czerwony z pasztecikiem

- spaghetti bolognese

- udka drobiowe z rusztu

Pozostałe pyszne propozycje:

ANTIPASTI – półmisek serów, wędlin, suszonych pomidorów i oliwek

( stanowi doskonale przekąski dla 6 – 8 osób)............................................................................................... 32 zł Galaretka drobiowa lub wieprzowa ..................................................................................................................6 zł Szaragi w szynce 8 szt. ..................................................................................................................................24 zł Roladki z łososia z puszystym serkiem chrzanowym 8 szt. .........................................................................  28 zł 

na gorąco:

wątróbka drobiowa z pieczonym jabłkiem (kociołek dla 8 osób) ......................................................................53 zł pierś z kaczki z czerwoną kapustą ...................................................................................................................12 zł ryba w galarecie ...............................................................................................................................................12 zł

Desery:

Lody z gorącą polewą malinową i owocami .....................................................................................................    9 zł

Gruszka w winie podana na waniliowym ryżu z bitą śmietaną i czekoladą ......................................................    9 zł

Tiramisu ...........................................................................................................................................................  .11 zł

Są jeszcze szczegóły wymagające osobnego uzgodnienia: tort okolicznościowy, wystrój stołów itp.

We wszystkim chętnie pomożemy, by impreza była wyjątkowo udana .